Gubben Pettson och katten Findus fyller 30 år!

Gubben Pettson är lever tillsammans med sin lilla katt Findus och några höns ute på landet. Pettson och Findus kan prata med varandra. För Pettson är Findus mer som ett barn som gillar att busa och leka och äter människomat. Han kan även gå på bakbenen som en människa.

I Pettson och Findus hus bor även så kallade mucklor. Mucklor är varelser som Findus kan se och kommunicera med men som Pettson inte ser. I granngården bor en bonde som heter Gustavsson. Gustavsson kommer förbi och lånar saker och pratar med Pettson ibland.

I år – 2014 – firar gubben Pettson och katten Findus 30 år som sagofigurer! Sagorna om Pettson och Findus är skrivna och illustrerade av Sven Nordqvist, född 1946.

I butiken Smultronbyn Träleksaker och Smultronbyn Förskoleprodukter firar vi detta genom att erbjuda fingerdockor, handdockor och pop-up dockor med de två figurerna Pettson och Findus.

 

Författare: Smultronbyn

Smultronbyn Träleksaker är en e-butik som erbjuder klassiska leksaker i trä och bomull - naturmaterial som kan hålla i generationer. Förutom leksaker kan du även finna barninredning och babyartiklar.

2 reaktioner till “Gubben Pettson och katten Findus fyller 30 år!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.