Pedagogiska leksaker – taktil träning

Det taktila sinnet – d.v.s. känselsinnet är en av de fem sinnena; syn, hörsel, känsel, lukt, och smak. Idag pratar vi ofta om fler sinnen som balans, förmåga att känna smärta, värme/kyla o.s.v.

Hos Smultronbyn Träleksaker finns två olika pedagogiska leksaker som kan användas vid träning och stimulering av barnens känselförmåga och fantasi hemma eller på förskolan.

En av de senaste nyheterna i sortimentet är ett Taktilt memory som går ut på att känna sig fram i en bomullspåse för att hitta två par bland de små träkopparna.

Spelet består av en blå bomullspåse, 32 små träkoppar med 16 olika ytor samt spelinstruktioner på nio olika språk; engelska, danska, tyska, franska, nederländska, italienska, spanska etc.

Touch and Match är också ett pedagogisk spel/lek där det gäller att hitta rätt par genom att känna sig fram.

Deltagarna tar ett kort ur påsen och tittar på bilden. Sedan ska de söka i påsen med handen utan att titta och känna sig fram till en matchande träform!

Detta pedagogisk lek/spel tränar barnets taktila sinne och öga-hand koordination.  Spelet består av en bomullspåse, 18 kort och 18 figurer.

Författare: Smultronbyn

Smultronbyn Träleksaker är en e-butik som erbjuder klassiska leksaker i trä och bomull - naturmaterial som kan hålla i generationer. Förutom leksaker kan du även finna barninredning och babyartiklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.