Trend för konsumtionen av leksaker

Det ligger i tiden att köpa leksaker av högre kvalité. Föräldrarna väljer bort den typen av leksaker som är en del av slit och slängandan som växt fram under de senaste årtiondena. Överkonsumeringen i vårt samhälle leder till stora sopberg och ung som gammal styrs mer av sitt samvete när de handlar.

Framförallt undviker föräldrarna plastleksaker och batteridrivna leksaker när de gör sina inköp. Även om dessa leksaker kan lämnas på återvinningscentralen ger de en större miljöpåverkan än träleksaker i långa loppet. Plastmaterial är ofta bräckliga och spricker sönder med tiden när plasten torkar. Många har också dålig erfarenhet av batteridrivna leksaker som slutar fungera efter ett tag.

När föräldrarna väl gör inköp till sina små är det många som väljer att köpa begagnade leksaker på de stora e-handelssajterna Tradera eller Blocket. Marknaden för köp och sälj har vuxit stort de senaste åren. Det beror troligtvis på lanseringen av de stora e-handelssajterna som fyller ett behov sprunget ur en välfärd och överkonsumering. Idag tenderar vi också att spara mindre saker än människor gjorde förr.

När föräldrarna väljer att köpa nytt istället för begagnat är det en tydlig trend att köpa leksaker i trä. Trä som material är hållbart och kan många gånger ärvas vidare i generationer och detta är något som i förlängningen saktar ner på föräldrarnas nyinköp. När leksaker väl är uttjänade är trä också ett material som är nedbrytbart i naturen och inte lämnar några gifter efter sig.

Leksaker i trä har länge varit en uppskattad dopgåva eller födelsedagspresent. Det beror till stor del på att träleksaker är genuina, av hög kvalité och kostar ofta lite mer än plastleksaker. Dessa egenskaper tillsammans med de miljövänliga egenskaperna nämnda ovan bidrar till att leksaker i trä blivit trendigt.

Med bakgrund mot den ökade miljömedvetenheten i hela samhället kommer sannolikt trenden att välja leksaker av trä fortsätta stegras och finnas kvar många år framöver.

Författare: Smultronbyn

Smultronbyn Träleksaker är en e-butik som erbjuder klassiska leksaker i trä och bomull - naturmaterial som kan hålla i generationer. Förutom leksaker kan du även finna barninredning och babyartiklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.